“Yüzdeki estetik duruş”, hem erkek hem de kadınlar için oldukça önemlidir. Kişinin ifadesini dahi değiştiren yüz, yanak ve çenedeki asimetrisi, plastik cerrahlarla birlikte “daha iyi hale” getirilebilmektedir. Elmacık kemiklerine ve yanaklara uygulanan dolgular ile yüz asimetrisindeki ufak orantı kayıpları yok olurken, öte yandan da ciltte gerginleşme hissedilir. Böylece, daha genç görünmek ve daha dolgun yanaklara sahip olma isteği, dolgu uygulamaları ile gerçekleşmiş olur.

Elmacık Kemiği Dolgusu Nedir?

Yanak ve elmacık kemiklerinin ön ve orta kısımlarının daha belirgin bir hale getirilmesi, elmacık kemiği dolgusu uygulaması ile yapılmaktadır. Böylece, kişinin yüzündeki asimetrik şekiller yok edilebilir ve yüz estetiği “en iyi ölçülerle” yeniden sağlanabilir.

Elmacık Kemiği Dolgusu Neden Yapılır?

Elmacık kemiklerinin ön ve orta kısmına yapılan elmacık kemiği dolgusu, çeşitli sebeplerle yapılabilen bir estetiktir. Örneğin; yaşa bağlı olarak ciltteki bağ dokuları zayıfladığında ciltte sarkmalar baş gösterir. Yaşlanma belirtilerini görmek istemeyen ve her daim yanak güzelliğini korumak isteyen kişiler, elmacık kemiği dolgusu ile yanaklarındaki deformeyi giderebilirler. Buna ek olarak da; yüz asimetrisine “ estetik görünüm” katan yanak dolguları, kişinin ihtiyacı olmasa bile yapılabilir.

Elmacık Kemiği ve Yanak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Elmacık kemiği dolgusu işleminin farklı teknikleri ve çeşitleri bulunmaktadır. elmacık kemiği dolgusunun kalıcılığının uzun yıllar boyunca sürmesini isteyen kişiler, cerrahi dolgu işlemlerine yönelmektedir. Cerrahi bir seçenek olan yağ dokusu transferi ile yanak dolgunlaştırılabilir. Vücudun herhangi bir bölgesinden alınan yağ dokusu çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra yüz için uygun hale gelir ve deforme olmuş yanak bölgesine transfer edilir. Bu işlemde hedeflenen bölgeye yağ enjeksiyonu yapılarak istenen sonuç elde edilir.

Kalıcı yanak dolgunlaştırma ameliyatı, lokal anestezi altında yapılmaktadır. Vücuttan alınan yağ dokusuna yıkama ve santrifüj işlemleri uygulanır. İşlem için hazırlanan bu yağ, enjekte edileceği bölgeye göre değişiklik gösteren özel bir enjektöre transfer edilerek işleme başlanır. Operasyon tamamen enjeksiyon ile yapılır ve hiçbir şekilde kesi atılmadığı için yara izi kalmaz. Yapılan işlemin kalıcılığı vücuttan alınan yağ dokusunun durumuna bağlıdır; ne kadar sağlıklıysa işlemin ömrü de o kadar uzar. Özel cihazlar yardımıyla vücuttan alınan yağın ilgili kısma transferi sırasında hava ile teması tamamen kesilerek doku kaybını en aza indirmek amaçlanır. Bunun da işlemin kalıcılığı üzerinde önemli ölçüde etkisi vardır.

Ortalama 30 ila 60 dakika kadar sürebilen yanak dolgunlaştırma ameliyatı sonrasında şişlik oluşmasını engellemek amacıyla buz dolu torbalarla soğuk kompres yapılır. Günlük hayatı etkilemeyecek bir estetik ameliyat çeşidi olan elmacık kemiği dolgusu ameliyatı sonrasında hemen rutin hayata dönülebilir.

İstanbul Elmacık Kemiği Dolgusu Ücretleri Ne Kadar?

Tıpkı diğer estetik işlemlerde olduğu gibi elmacık kemiği dolgusu uygulamalarında da elmacık kemiği dolgusu fiyatları değişiklik gösterecektir. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her şehrinde uygulanan elmacık kemiği dolgusu ücretleri; hastaneye, tekniğe, ameliyatı kimin yapacağına göre değişiklik gösterecektir.

Op. Dr. Bilgen Katipoğlu Erenoğlu’nun da gerçekleştirdiği elmacık kemiği dolgusu uygulamaları için randevu almak ve fiyat bilgisi talep etmek adına bizleri dilediğiniz zaman arayabilirsiniz.

    DOKTORA SOR?

    Op. Dr. Bilgen Katipoğlu Erenoğlu
    tüm sorularınızı cevaplıyor.